Image

Sklerosering af kar

De blå og røde karudvidelser (fra 0,1 mm til 3,0 mm i diameter) behandles med sklerosering, hvor en væske injiceres i karrene flere steder med en ganske fin kanyle. Der opstår herved en let svie, og huden over karrene vil være rød, lettere irriteret og hævet umiddelbart efter behandlingen.

De behandlede kar bliver i dagene efter behandlingen til blålige, mørke striber, og først efter 1-2 måneder forsvinder disse. Ofte skal der flere behandlinger til, da nogle kar kan genåbne sig, og andre lukker ikke helt efter en behandling.

Efter skleroseringsbehandlingen

Efter skleroseringen kan huden i området være let hævet, og hvis der behandles ved fodleddene, kan disse hæve. De tykkeste blå kar er oftest mere tydelige i de første 1 til 2  måneder efter behandlingen, end de var før behandlingen. Herefter forsvinder de, når de hvide blodlegemer har fjernet karresterne. Tilbage kan der være let brunlig misfarvning, som skyldes aflejring af jern i huden fra de nedbrudte røde blodlegemer. Denne brunlige misfarvning forsvinder for det meste efter et par måneder, men kan være at se i længere tid, og i få tilfælde kan der være en vedvarende misfarvning.

Læs mere her: Informationsmateriale

Før/efter fotos

Se resultaterne mine patienter har fået efter behandling med Sklerosering